Подивимось: Справа по Іловайській трагедії не пилитиметься довго в кабінетах - Луценко дав слово

Юрій Луценко: "Генеральна прокуратура закрила справи по 150 військових, яких звинуватили у дезертирстві під Іловайськом".

Юрій Луценко. Фото: inshe.tv.

Відповідальність за трагедію під Іловайськом у 2014 році ні з кого з керівників не знята. Про це заявив голова ГПУ Юрій Луценко в інтерв'ю Цензор.нет, передають Патріоти України.

На питання про розслідування військових злочинів і про те, коли справу по Іловайську передадуть до суду, голова ГПУ відповів: "Подивіться, що я вивчаю - справа по Іловайську у мене на столі. Так, будемо ухвалювати рішення. Відповідальність за Іловайськ ні з кого з керівників не знята.

А ось щодо простих солдатів певні рішення я вже ухвалив. Знаю не з чужих слів, бував у сина на фронті, тому знаю - на війні не тільки наступають, і інколи люди змушені відступати. Вони не були професійними солдатами. Так сталося. Тому будемо переглядати справи, які стали відкритою раною Волині.

Генеральна прокуратура України закрила кримінальні справи проти 150 військових 51-ї бригади, які звинувачувалися у дезертирстві під час Іловайської трагедії влітку 2014 року, - повідомив Ю.Луценко. "Решті розшукуваних прошу прийти в прокуратуру, щоб закрити розшук", - сказав він.

За словами Луценка, ГПУ буде переглядати кримінальні справи проти простих солдатів, але відповідальність за Іловайськ ні з кого з керівників не знята.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. Українські військові понесли значні втрати.

За офіційними даними, загинули 366 українських військових, 249 поранено, 128 взято в полон та 158 зниклих безвісти.

Разом з тим, парламентська ТСК з розслідування трагедії оцінює загальні втрати українських військ у 1 тис. осіб.

Крім того, сили АТО за час боїв під Іловайськом втратили військової техніки на майже 300 млн грн.

За інформацією військової прокуратури, загальна кількість бойовиків та військ РФ під час боїв під Іловайськом перевищувала 16 тис осіб.

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...