Поганий сигнал для всіх: Експерт пояснив, навіщо Путін поглинає Білорусь

Світ спостерігає не приєднання Білорусі до Росії, а її агресивне поглинання, заявив експерт Фонду "Майдан закордонних справ" Олександр Хара, повідомляють Патріоти України.

"До речі, це аргумент проти тих, хто вважає, що позитивна проросійська політика могла б зберегти незалежність України та Крим в її складі", - додав він.

За його словами, білоруське економічне диво відбувається виключно за рахунок російських енергетичних ресурсів. "Навіщо Путіну таке диво, коли він може розширити свою імперію ще однією "споконвічно російською територією"? Тим більше що Лукашенко довго зачищав політичне і медійне поле від всіх тих, на кого міг би зараз спробувати спертися, щоб не бути поглинутим", – зазначив експерт.

При цьому Хара підкреслив, що повний контроль Москви над Білоруссю не тільки ускладнить ситуацію безпеки для України, але і стане інструментом впливу на суміжні країни ЄС і НАТО: "Звідти він може погрожувати європейцям, щоб ті відмовилися від підтримки України і почали будувати спільну Європу від Лісабона до Владивостока".

Джерело: Главред

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...