Поголовне зубожіння: Платити за "комуналку" вже не може навіть середній клас, - експерт

Зараз грошей ні у кого немає, і подібні експерименти з розстрочкою боргів ніхто не має права проводити в кризовій ситуації.

Непомірні тарифи доведуть людей до загального зубожіння. Фото: BizNews.com.ua.

Розстрочку на оплату комунальних платежів чомусь пропонують не тим, хто вважається малозабезпеченим, а українцям, які представляють так званий середній клас, і це свідчить про те, що громадяни нашої країни вже не можуть оплачувати своє житло, і мова йде практично про всіх українців, за винятком найбагатших. Таку думку Слову і Ділу висловив Валентин Землянський, незалежний експерт з питань енергетики, передають Патріоти України.

За його словами, вже є розуміння того, що борги за комуналку в Україні продовжить зростати.

«Уряд йде за принципом - неплатежі можна назвати реструктуризацією. Однак сумне в цій ситуації те, що фінансові проблеми через таке нововведення нікуди не зникнуть, адже гроші доведеться десь брати. І якщо мова йде про реструктуризацію, то відсутні кошти повинні бути компенсовані на поточні проблеми і на поточну діяльність», - вважає Землянський.

Він зазначив, що ідея європейських тарифів може бути хороша тільки в тому випадку, коли у людей з'являються гроші, але їх ні у кого немає, і подібні експерименти ніхто не проводить в кризовій ситуації.

"Вчора було збиття. Це розвідка": У ЗСУ прокоментували застосування РФ дронів невстановленого типу під час атаки

неділя, 28 квітень 2024, 9:44

Під час атаки по Україні російські війська використали БПЛА невстановленого типу. Ймовірно, що це розвідувальні дрони. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на коментар начальника Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Україн...

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...