Покарати державного зрадника: Луценко повідомив дату початку суду над Януковичем

Якщо ВР проголосує за поправки до закону про заочне засудження, це дасть можливість розпочати суд над Януковичем вже 10 березня.

Суд над Януковичем може розпочатися вже 10 березня. Ілюстрація:РИА Новости Украина

Суд над утікачем, екс-президентом України Віктором Януковичем може бути розпочато 10 березня. Як заявив у Верховній Раді генеральний прокурор Юрій Луценко, це стане можливим, якщо парламент проголосує за поправки до закону про заочне засудження, передають Патріоти України з посиланням на Depo.ua.

"Я прошу підтримати цей законопроект, який дасть можливість вже 10 березня розпочати суд над Януковичем за звинуваченням у державній зраді", - сказав Луценко.

При цьому генпрокурор повідомив, що високопоставлені чиновники часів президентства Януковича розграбували країну на $40 млрд і 119 кримінальних проваджень готові до передачі в суди в разі прийняття змін до закону про заочне судочинство.

"119 кримінальних проваджень готові до передачі в суди в разі удосконалення чинного закону. Депутати, вашого рішення сьогодні чекають: Янукович, Захарченко та вся його камарилья включно з тими, хто підозрюється в розстрілі Майдану. Це Шуляк, Ратушняк, Азаров, Пшонка і багато інших.

Вашого рішення чекають радник президента Росії Глазьєв, представник президента Росії в окупованому Криму Бєлавенцев, міністр оборони Росії Шойгу, заступник міністра оборони Росії Булгаков, 12 генералів і два офіцери Росії. Багато кримських зрадників, які здійснюють репресії проти українців в Криму", - сказав генпрокурор.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...