"Поки генпрокурор нікуди не йде. Але якщо він дійсно подасть у відставку, у реформи з'явиться перспектива", - Сакварелідзе

Всі завмерли в очікуванні змін і перспектив, пояснив заступник генпрокурора.

Давид Сакварелідзе. Фото:korrespondent.net

Генеральний прокурор України Віктор Шокін ще не писав заяву про відставку. Про це заявив його заступник Давид Сакварелідзе, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Поки генпрокурор нікуди не йде. Але якщо він дійсно подасть у відставку, з'явиться перспектива. Подивимося, хто очолить прокуратуру, і наскільки наступний прокурор буде мати бачення і бажання продовжувати реформи. За моїми даними, генпрокурор ще заяв не писав. Ми в очікуванні змін і новин", - сказав заступник генерального прокурора.

Сакварелідзе підтримав звернення президента України Петра Порошенка до Кабінету Міністрів і керівництва ГПУ про відставку і висловив надію, що після відповідних перестановок перетворення в системі держуправління будуть якіснішими.

"Думаю, рішення президента правильне, і все в перспективі буде набагато краще. Завжди треба йти вперед і націлюватися на той результат, на який є великий запит українського суспільства. З точки зору реформи правоохоронних органів, нам необхідний уряд, який буде розуміти важливість і актуальність перетворень.

У правоохоронній сфері актуально подолання бюрократії та оптимізація фінансування. По-іншому нічого не вийде. Які б ідеальні реформи ми не вигадували, на такій мінімальній зарплаті, тільки на ентузіазмі складно утримувати людей. Решта - політичні заяви, які я не маю права робити", - сказав Сакварелідзе.

Йому важко припустити, чи повернеться на роботу в ГПУ після відставки Шокіна Віталій Касько, який 15 лютого подав заяву про звільнення з посади заступника генпрокурора.

"Касько вчора написав заяву, і, наскільки я знаю, його підписали. Чи повернеться він після відставки Шокіна в ГПУ, невідомо. Думаю, про це потрібно питати у Каська", - зазначив заступник генпрокурора.

Як відомо, 16 лютого президент Петро Порошенко попросив генерального прокурора Віктора Шокіна подати у відставку. "Генпрокуратура, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора", зазначив президент у своєму зверненні до співвітчизників.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...