Поки Москва розхитує Донбас: Каспаров вказав на серйозну загрозу для РФ з боку Китаю

Фото: zampolit.com

На сьогоднішній день Росія має достатньо європейський потенціал, і єдиний спосіб збереження цієї російської державності - це форма інтеграції в Європу, до Євроатлантичної спільноти. Про це в інтерв'ю виданню Realist заявив чемпіон світу з шахів, громадський і політичний діяч Гарі Каспаров, повідомляють Патріоти України.

"Єдиний спосіб збереження російської державності - це форма інтеграції в Європу, до Євроатлантичної спільноти, тому що основні загрози йдуть, звичайно, зі сходу і півдня. І якщо Росія втратить можливість, майбутнє моєї країни буде досить похмурим", - сказав Гарі Каспаров.

Він уточнив, що означають загрози зі сходу і півдня.

"Якщо у вас півкраїни територіально межують з Китаєм, у якого через кордон живуть як мінімум 250 млн чоловік, яке майбутнє чекає ці території, багаті корисними копалинами, яких в Китаї немає? Якщо у вас є одна країна, у якій в наявності ресурси демографічні та матеріальні, але немає природних ресурсів, і інша країна через кордон, у якій все навпаки, то ми розуміємо, що має статися. Для мене абсолютно очевидна альтернатива Далекого Сходу в осяжній історичній перспективі: або повзуче поглинання Китаєм, або інтеграція в єдине євроцентричний економічний простір від Лісабона до Владивостока. З півдня є зростаюча загроза ісламського радикалізму, помножена на ту ж демографічну проблему, і спроба Росії будь-яку ціну зберігати цю імперську складову може привести до трагічних результатів, значить загроза з боку сходу та півдня ", - додав громадський діяч.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...