Поки що не для всіх: Японія скасовує візи для українських дипломатів

Про такі плани під час зустрічі з журналістами заявив посол Японії Шигекі Сумі.

Ілюстрація:telegraf.com.ua

Починаючи з 1 червня Японія починає процедуру звільнення від обов'язку отримання віз для українських власників дипломатичних паспортів. Про це в середу під час зустрічі з журналістами заявив посол Японії Шигекі Сумі, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"З сьогоднішнього дня Японія звільняє від обов'язку оформляти візи українців, які мають дипломатичні паспорти. Це, зрозуміло, тільки перший крок. Якщо цей досвід буде вдалим, такий режим поїздок може бути поширений і на власників інших паспортів", - сказав дипломат.

Він зазначив, що цей крок має велике символічне значення.

"Хочу вас проінформувати, що Україна є однією з перших країн колишнього СРСР, з якою Японія почала процес візової лібералізації. Подібний діалог ми провели тільки з Грузією", - сказав Шигекі Сумі.

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...