Поки спецслужби "дрімають": Суддя-хабарник Чаус втік у Крим, - Холодницький

Холодницький запевняє, що правоохоронці не мали права перешкоджати Чаусу в пересуванні будь-яким чином.

Суддя Микола Чаус може перебувати в Криму. Фото: ЖЖКерівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що суддя-хабарник Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус, зараз знаходиться на території окупованого Криму, повідомляють Патріоти України.

На засіданні комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Холодницький зазначив, що це ускладнить судді оголошення в розшук.

"Місцезнаходження Чауса зараз невідоме. За оперативною інформацією, він перебуває на території України, але на території, непідконтрольній чинній владі, тобто в Криму...Ми не могли застосувати жодних заходів до його затримання, оскільки у нього є суддівський імунітет. Бюро знало, що він їздив в Чернігівську область, потім повернувся в Київ у той же день після отримання хабара і потім за місцем проживання зник", - сказав керівник САП. За його словами, правоохоронці не мали права перешкоджати Чаусу в пересуванні будь-яким чином.

Нагадаємо, 9 серпня Національна антикорупційна прокуратура повідомила, що суддя Дніпровського суду отримав хабар в $150 тисяч. За даним фактом було порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 368 КК України. Стаття тягне за собою позбавлення волі на термін від 8 до 12 років.

Вранці 10 серпня голова антикорупційної прокуратури Назар Холодницький уточнив, що суддя Чаус ховав хабар в $150 тисяч готівкою в скляній банці.

Через суддівський імунітет співробітники прокуратури не змогли затримати його. Микола Чаус відомий своїми справами проти Автомайдана, а також процесом лідера Кропу Геннадія Корбана та скасування розшуку екс-депутата і бізнесмена Юрія Іванющенка.

Очікується, що Верховна Рада зможе розглянути питання про позбавлення Чауса імунітету під час сьогоднішнього засідання.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...