Поки все просувається, як треба: Порошенко розповів, коли очікувати надання автокефалії православним України

Президент висловив переконання, що Україна виборола своє право мати єдину помісну церкву, адже заплатила за це високу ціну.

Петро Порошенко у Мадриді. Фото: УНІАН.

Президент Петро Порошенко сподівається на позитивне рішення синоду Вселенського патріархату про надання томосу про автокефалію Українській православній церкві та закликає українців всього світу разом з Україною молитися про це, передають Патріоти України.

«Перемога – це не лише звільнення української землі. Перемога це коли вперше, більш як за 300 років, в Україні з’явився реальний шанс створити єдину помісну православну і головне – Українську церкву», - наголосив глава держави під час участі у молитві за мир в Україні разом з українською громадою Іспанії, яка відбулася у в Кафедральному соборі Альмудена в Мадриді, повідомляє президентська прес-служба. «І ми молимося, щоб до 1030-ї річниці Хрещення України-Руси святим рівноапостольним князем Володимиром Господь дарував нам цей томос. І я прошу, дорогі брати і сестри, вашої молитви. Бо спільною молитвою творяться дива», - закликав Порошенко.

Президент нагадав, що звернувся до патріарха Варфоломія одразу ж після Великодня, у Великий понеділок 9 квітня, під час свого візиту до Стамбула. Порошенко висловив переконання, що Україна виборола своє право мати єдину помісну церкву, адже заплатила за це високу ціну. «Я був би дуже щасливий, коли би це відбулося. І найближчим часом я вірю в те, що у нас все вийде», - додав глава держави.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...