Полетіло каміння та вибухові пакети: Під Радою сталися сутички, є постраждалі (фото, відео)

Мітингувальники кидають у бік правоохоронців вибухові пакети та інші предмети, а у самій будівлі парламенту відчувається запах гару.

Фото: ЗМІ

Удень 27 лютого у Києві у наметовому містечку поблизу Верховної Ради між протестувальниками та правоохоронцями сталися сутички. Також чутно вибухи, повідомляють Патріоти України.

У зв’язку з цим правоохоронці почали відтісняти учасників акції від металевої огорожі біля ВР. Як пише "РБК-Україна", протестувальники також закидають силовиків під Радою камінням. Крім того, активісти накидали шини під будівлю Ради.

За словами кореспондента ресурсу, зіткнення під Радою відбуваються між правоохоронцями та активістами, які вимагали підвищення пенсій військовослужбовцям, однак одна зі сторін застосувала сльозогінний газ.

Додамо, внаслідок інциденту є поранені. Як передає кореспондентка 24 каналу, сутички сталися після того, як активісти почали вимагати, щоб до них вийшов спікер ВР Андрій Парубій, при цьому вони зазначили, що запалять шини, якщо цього не станеться.

У підсумку голова парламенту так і не вийшов, а протестувальники почали стягувати шини. Також підкреслюється, що подія могла початися через провокаторів, які почали кидати каміння в поліцію.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...