Політолог Піонтковський змушений тікати з Росії

Російська влада "шиє" політологу екстремізм.

Аендрій Піонтковський змушений втікати з Росії. Фото:uapress.info

Російський журналіст і політолог Андрій Піонтковський змушений був тікати з Росії. Адвокат Марк Фейгін розповів, що виїхати з країни Піонтковському довелося через те, що прокуратура знайшла ознаки екстремізму в його замітці на сайті "Ехо Москви". Про це пише сайт Настоящее время, інформують Патріоти України.

19 лютого Генпрокуратура РФ знайшла ознаки екстремізму в замітці політолога "Бомба, готова вибухнути", в якій автор розмірковував про майбутнє Чечні у складі Росії.

"Визнавши свою поразку, Путін віддав всю владу в Чечні Кадирову з його армією і виплачує йому контрибуцію бюджетними трансфертами. У відповідь Кадиров формально декларує не так навіть лояльність Кремлю, скільки свою особисту унію з Путіним.

Жахливим було б продовження війни на знищення чеченського етносу - по-шамановськи, по-будановськи.. Розв'язавши і програвши війну на Кавказі, Кремль платить в обмін на показну покірність данину-контрибуцію не тільки Кадирову, а й кримінальним елітам інших республік. На неї купуються палаци і золоті пістолети для місцевих вождів", - йдеться в замітці .

Піонтковський в своєму Twitter підтвердив, що прокуратура порушила проти нього справу. "CК і Прокуратура гризуться за право вбити 76-річну людину. Держдума доручила мою ліквідацію СК але прокуратура вже направила мою справу в ФСБ", - написав він.

Приводом для перевірки замітки на екстремізм стали звернення до Генпрокуратури спікера чеченського парламенту Магомеда Даудова і голови комітету Держдуми з безпеки Ірини Ярової.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...