Політична і практична підтримка: Столтенберг пообіцяв допомогу Україні після саміту НАТО у Варшаві

Генсек НАТО також констатував багаточисельні порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Йєнс Столтенберг. Фото:ujszo.com

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявляє, що на саміті Альянсу у Варшаві союзники нададуть Україні політичну та практичну допомогу. Про це він сказав сьогодні у Брюсселі на прес-конференції, присвяченій саміту НАТО, який відбудеться 8-9 липня у Варшаві, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Відповідаючи на запитання щодо порядку денного засідання Комісії Україна-НАТО, яке пройде у другий день саміту на рівні глав держав та урядів, Столтенберг зазначив, що очікує від президента України Петра Порошенка останню інформацію про розвиток подій у державі.

"НАТО та союзники підтвердять свою непохитну політичну підтримку Україні, її територіальної цілісності та суверенітету. Ми також підтвердимо нашу сильну підтримку повному виконанню Мінських домовленостей", - підкреслив він.

Генсек НАТО констатував багаточисельні порушення режиму припинення вогню на Донбасі. "Ми закличемо повністю поважати режим припинення вогню, надати спостерігачам можливість працювати на сході України, щоб вони могли моніторити та допомагати виконувати Мінські домовленості", - наголосив Столтенберг.

Крім політичної підтримки, Україна також отримає практичну допомогу, повідомив генсек Альянсу. "Ми також збільшимо нашу практичну допомогу Україні, і ми погодимо широкий пакет допомоги", - повідомив він.

За словами Столтенберга, цей пакет допомоги буде включати "стратегічні поради та допомогу". "Ми вже надаємо практичну підтримку Україні через різні трастові фонди, охоплюючи такі сфери, як контроль, логістика, кібербезпека. Ми також додамо нові проекти для різної діяльності трастових фондів - проекти, які пов'язані з гібридною війною, вибуховими пристроями та стратегічною комунікацією. Ми надамо політичну підтримку і також збільшимо нашу практичну підтримку", - наголосив Столтенберг.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...