Політичні "ігри", або "На кого робить ставку Путін на виборах в Україні", - Сазанов

Об'єднання групи "Опоблоку" з партією "За життя" не обійшлося без погодження з Кремлем. Про це сказав політичний аналітик Кирило Сазонов, повідомляють Патріоти України.

"Такі політики, як Бойко, Льовочкін чи Медведчук не діють без вказівок із Кремля. Вони точно орієнтовані на РФ і фактично є лобістами російських, а не українських інтересів. Свої політичні ходи узгоджують з Москвою.

Процес об'єднання йшов з весни і достатньо конфліктно. Переконати всіх впливових людей в "Опоблоці", що треба йти на союз з Медведчуком, так і не змогли. Група Ахметова, так звані промисловці, категорично з цим не згодна. Тому обійшлися без них. Тепер на "Опоблок" чекає розкол. Ахметовське крило контролює виборця у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій областях. У Рабіновича-Медведчука, Бойка-Льовочкіна електорального поля немає, тому вони можуть провалити парламентські вибори. На кого їм спиратися? Традиційна база Бойка — Луганськ — окупований. А донеччани орієнтовані на Колеснікова.

Кремль не розраховує провести свого президента в Україні. Основна ставка — парламентські вибори. "Опозиційний" кандидат повинен показати Москві реальний результат, на що він здатен. Варто у такого вкладати, чи давати гроші на інші проекти?

Москва хоче не стільки отримати у майбутній Верховній Раді проросійську більшість, як зробити парламент максимально роздробленим, щоб було побільше маленьких фракцій. Аби з кожним домовлятися окремо. Диктувати "мир" на Донбасі на умовах Росії, "особливий статус" і орієнтацію на схід.

Навряд чи Медведчук хоче бути спікером. Інакше зразу буде Майдан. Більше збирається стати активним, публічним політичним гравцем", - сказав експерт.

Джерело: Gazeta.ua

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...