Польща пропонує заснувати асамблею за участі Вишеградської четвірки, Румунії та України, - маршал Сейму Польщі

Марек Кухцінський: "Карпатські країни повинні зміцнювати співробітництво з метою розвитку інфраструктури та поліпшення економічної ситуації в регіоні".

 З 1 липня 2016 року Польща стає президентом Вишеградської групи. Фото: apartmentinvest.biz.

Маршал Сейму Польщі Марек Кухцінський, виступаючи в Трускавці на Форумі регіонального розвитку, оголосив про те, що на майбутньому економічному форумі в Криниці-Здруй (Польща) представники його країни мають намір запропонувати створити Міжпарламентську Асамблею держав "Вишеградської четвірки" (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) і двох сусідніх країн Карпатського регіону - Румунії та України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ми хочемо запропонувати нашим партнерам Чехії та Угорщині створити спільну асамблею за участю України, Румунії та членів" Четвірки ", - сказав він.

Кухцінський зазначив, що обговорення цього питання, можливо, почнеться ще до форуму, запланованого на вересень цього року - вже в липні.

"Карпатські країни повинні зміцнювати співробітництво з метою розвитку інфраструктури та поліпшення економічної ситуації в регіоні", - заявив він. На його думку, Україні необхідно збільшити число контрольно-пропускних пунктів на кордоні з країнами ЄС.

"На даний момент співпраця між державами Карпатського регіону дуже слабка. Ми поставили перед собою мету - збільшити число пунктів пропуску та вдосконалити інфраструктуру на кордонах між Україною та Словаччиною, Україною і Румунією, і Україною та Польщею", - сказав Кухцінський.

Спікер польського Сейму нагадав, що з 1 липня 2016 року Польща стає президентом Вишеградської групи.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій після двосторонньої зустрічі з Кухцінським підтвердив серйозну можливість розширення кооперації між Карпатськими країнами.

"Ми згодні з тим, що існують великі можливості для зміцнення нашого міжрегіонального співробітництва. Ми бачимо значний потенціал в економіці, транспортній сфері та сфері забезпечення безпеки", - сказав Парубій.

25-й, ювілейний Економічний форум у польському місті Криниця-Здруй, як очікується, відбудеться з 8 по 10 вересня. У події візьмуть участь близько 3000 делегатів з Європи, Центральної Азії та США.

Процес набирає обертів: Китай продовжує допомагати РФ відновлювати ВПК, - Згурець

вівторок, 30 квітень 2024, 14:30

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що Китай продовжує постачати РФ устаткування для відновлення військової техніки та компоненти для створення нового озброєння. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Заяви Е...

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...