Польща витратить $50 млрд на оновлення своєї армії, щоб захистити східний фланг

Поляки планують закупити літаки нового покоління і рекордно оновити і модернізувати свою армію

Влада Польщі має намір вкласти майже 50 млрд доларів США в модернізацію своїх збройних сил. Відповідний план було опубліковано у четвер, 28 лютого, на сайті уряду країни, повідомляю Патріоти України із посиланням на DW.

Фінансові вкладення в оборону названо в цьому документі "рекордними".

"Це, безумовно, великий виклик, але також шанс на розвиток оборонних можливостей польської армії", - заявив польський міністр оборони Маріуш Блащак, який підписав план модернізації.

"Ми рішуче й ефективно змінимо вигляд польської армії, оснастимо її сучасною технікою. Збільшення особового складу - це теж мета, яку я поставив перед собою", - цитує міністра сайт уряду.

За словами Блащака, план враховує актуальні проблеми, що стоять перед Польщею, включаючи "зміцнення східного флангу" країни, що є і "зміцненням східного флангу всього НАТО". Він також передбачає закупівлю 32 літаків нових поколінь.

$48,9 мільярда, які передбачає план, будуть витрачені вже до 2026 року, однак "потреби армії набагато вищі", попередив міністр оборони.

На початку лютого з'явилося повідомлення, що Польща придбає у США 20 високомобільних ракетно-артилерійських систем HIMARS й амуніцію на суму 414 млн доларів. Наприкінці листопада 2018 року Управління військового співробітництва Міноборони США повідомило, що Держдепартамент прийняв рішення схвалити продаж Польщі 20 високомобільних ракетно-артилерійських систем HIMARS M142 і іншого обладнання. Угода здійснюється відповідно до зусиль Вашингтона щодо забезпечення ключових союзників у Східній Європі сучасними системами озброєнь і не змінить баланс сил у регіоні, зазначило відомство.

Джерело: DW

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: