Польські ультрас, котрі вважають уряд у Варшаві українськими запроданцями, із фаєрами прокрокували цвинтарем "орлят" у Львові

Правий, досить українофобський, уряд рідної держави для них "занадто слабкий". Питання тільки як таких недружніх панкІв пустили до України?

Польські ультрас опублікували фото відвідин цвинтаря орлят у Львові із запаленими фаєрами

Польські футбольні фанати із фаєрами і транспарантами на цвинтарі орлят у Львові відзначали 100-річчя боротьби поляків проти ЗУНР. Польський меморіал на Личаківському кладовищі ультраправі українофоби відвідували ще у неділю, 4 листопада. Однак широко оприлюднили цей факт лише 9 листопада, опублікувавши фото ненависнецької акції, зазначають Патріоти України.

«Організація «Велика Сілезія» для Орлят Львівських і кресов'яків з нагоди 100-річчя героїчної оборони Львова відвідали цвинтар львівських орлят і як футбольні уболівальники віддали честь найбільшим польським героям, про яких проукраїнська польська держава забула», – йдеться у повідомленні на сторінці організації у Facebook.

На фото видно, що близько 10 чоловіків на цвинтарі орлят розгорнули великий біло-червоний транспарант з текстом «Орлята львівські, 100 років – це гасло польську відвагу прославляє. Сілезія віддає шану для Львова, духовного міста Вроцлава». При цьому фанати запалили більше десяти фаєрів.

12 фанів з Польщі розгорнули у Львові транспарант та запалили фаєри (фото з Facebook-сторінки організації «Велика Сілезія»)

Директор Личаківського кладовища Михайло Нагай підтвердив ZAXID.NET цю інформацію, додавши, що акція тривала не більше 5 хвилин.

«Це було під вечір у неділю. Ми вже потім по камерах подивилися, що усі ті хлопці несанкціоновано зайшли по двоє-троє через задні ворота кладовища. Загалом їх було 12. Вони на кілька хвилин розгорнули транспарант і запалили фаєри. Це тривало від 3 до 5 хвилин. До поліції ми не звертались, оскільки вони одразу пішли і не вчиняли антиукраїнських провокацій», – сказав Михайло Нагай.

На сайті фан-клубу «Wielki Slask», футбольні фанати також розповіли про свої відвідини школи №3 у Мостиськах із польською мовою викладання. Там, за їхніми словами, вони залишили частину подарунків зібраних у Польщі, а також випили каву з директоркою школи. У Львові вони відвідали школу №10, де викладання ведеться польською мовою і також там залишили коробки із зібраними подарунками. Як ідеться в дописі, це канцелярські товари.

У повідомленні на сайті організації зазначено, що фанати відвідали “Східні Креси, які давно належали Польщі, а поки перебувають у складі України”. Автори публікації розповідають, як найбільші польські герої 1 листопада 1918 року піднялися на повстання проти “української окупації”.

Також у повідомленні вказано, що після відвідин Личакова фанати прогулялися центром Львова, “вулиці якого пам’ятають пролиту польську кров на захист цього міста”. Біля Ратуші “їхнє враження від Львова підзіпсули офіційні українські урочистості” з відзначення сторіччя ЗУНР. “Будучи розчарованими, що у Львові поменшало польської” поляки пішли до Латинської катедри, де “відчули себе як вдома” серед поляків та служби рідною мовою."

"Компетентні" нацполіція та СБУ наразі відмовляються коментувати цю недружню акцію на нашій землі.

Додамо, що цвинтар орлят на Личаківському кладовищі у Львові - це меморіал польських військових, що загинули восени 1918 року у боях із підрозділами ЗУНР, а також у боях проти більшовиків у 1920 році. Після того, як у 1920 році Львів зайняли радянські війська, меморіал було частково знищено. Його почали відновлювати лише у 1980-90 роках за ініціативи польського підприємця Юзефа Бороського. Сучасний меморіал відкрили вже у 2005 році.

"Асоціації пацієнтів із психічними розладами вас не вистачає": Безугла показала свою повістку

четвер, 18 квітень 2024, 23:14

Одіозна нардепка Мар'яна Безугла продовжує виводити користувачів на емоції. Так, вона показала свою повістку. Про це народна депутатка Мар'яна Безугла написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. "Знайшла свою повістку", – написал...

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...