"Поматросили и бросили": З "кримською елітою" Москва збирається розправитись руками України

Ходять чутки, що Сергія Аксьонова хочуть зняти, тому запланували перевірку паспортів у Криму.

Сергій Аксьонов. Фото: соцмережі.

У ватажка тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова є український паспорт. Те, що Кремль запланував перевірку громадянства жителів Криму, є одним із способів усунення його із посади "керівника" регіону. Таке переконання висловила координатор громадської ініціативи "Крим SOS" Таміла Ташева, передають Патріоти України.

Вона впевнена, що такі ж паспорти зберегли й інші "чиновники", – багато хто з них втікає на Захід. "Між Кремлем і місцевою "елітою" давно є сутички щодо Аксьонова – він має безліч проблем. Ходять чутки, що його хочуть зняти, тому запланували перевірку паспортів у Криму. На території РФ приховування другого громадянства – це кримінальна стаття, яка існує десь п`ять років. Взагалі її спеціально ввели в російському законодавстві, щоб приборкати кримчан, залякати їх, щоб вони не проявляли свою українську ідентичність", – сказала вона.

Правозахисниця також зазначила, що Аксьонов не відмовлявся від українського громадянства, адже для цього він має написати офіційну заяву про це в компетентні органи України. Вона додала, що це стосується і Наталії Поклонської. "Рано чи пізно ці зрадники постануть перед судом в Україні", – додала Ташева.

Джерело: Обозреватель

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...