Помста окупантів: У Криму намагалися затримати онука Джемілєва

Співробітники ФМС приїхали в будинок доньки лідера кримських татар в селі Щебетовка, біля Коктебеля.

Онук Мустафи Джемілєва Ерол Абдулжелілов. Фото:www.day.kiev.ua

У Криму у вівторок вранці в будинок доньки Мустафи Джемілєва з'явилися люди, які представилися співробітниками Федеральної міграційної служби РФ. Вони хотіли забрати з собою її сина Ерола, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Вони сказали, що проводять паспортний контроль, серед них були представники ФМС, від хвилювання я забула з'ясувати їхні прізвища. Кілька людей зайшли в будинок і попросили пред'явити паспорти, переписали дані. Вели себе чемно і дуже культурно ... Коли вони вже йшли, зацікавилися моїм сином Еролом ", - повідомила Ельзара Абдулжелілова.

За її словами, син в цей час спав удома. Він приїхав до Криму на час канікул з Кіпру, де навчається. Під час перетину адмінкордону між Херсонською областю та Кримом співробітники прикордонної служби ФСБ затримали його на 2 години.

Співробітники ФМС, серед яких був і дільничний, поцікавилися " чи не приїжджав хто-небудь з родичів останнім часом?"

"Я відповіла, якщо вони мають на увазі мого батька - то ні, він не приїжджав. Тільки мій син", - розповіла жінка.

Після цього співробітники ФМС віддалилися, проте через деякий час знову повернулися, і, за словами матері, наполегливо просили Ерола "відправитися з ними поговорити".

"Я проконсультувалася по телефону зі знайомими, мені сказали, що нікуди їхати не треба. Ми відмовили їм", - говорить Абдулжелілова. На цьому візит був завершений.

Офіційних повідомлень органів ФМС поки немає, зв'язатися з представниками відомства для отримання коментарів поки не вдалося.

Зараз активісти мають намір організувати чергування в будинку і надати їм юридичну допомогу для оскарження незаконних дій "влади".

У вівторок, 2 лютого, в Меджлісі повідомили, що в будинках кримських татар Джанкойського району проходять обшуки. Причина поки невідома. Коментарі правоохоронців традиційно відсутні.

Путін не зупиниться: Захід або включиться у війну, або в РФ з’являться претензії до країн Балтії як "російських територій", - Фейгін

понеділок, 13 травень 2024, 8:05

Якщо Захід сприйме провокації Росії, зруйнується вся міжнародна система безпеки. Таку думку висловив Марк Фейгін, діяч російської опозиції на еміграції, колишній депутат держдуми, відомий відеоблогер, в етері Еспресо. "Звісно, Путін можливо, і прийде д...

На концерті Кобзона рекордний аншлаг за останні два роки: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 13 травня

понеділок, 13 травень 2024, 7:58

Відкриття нового фронту на півночі Харківщини дорого коштує державі-агресору. То і є визначальним фактором наскільки ворогу вдасться просунутись на Харків. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 13.05.24 орієнтовно склали: