Помста за мовний закон? Угорщина заблокувала саміт Україна-НАТО

Засідання комісії Україна-НАТО на вищому рівні в рамках саміту Альянсу в Брюсселі 11-12 липня не відбудеться, повідомляють Патріоти України.

Так, віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що Угорщина продовжує блокувати проведення цього засідання.

"На жаль, засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав держав і урядів не буде проведено під час засідання саміту", - сказала вона.

Климпуш-Цинцадзе додала, що через блокування Угорщиною, найімовірніше, у найближчому майбутньому засідання комісії Україна-НАТО на високому рівні провести не вдасться.

При цьому в рамках саміту відбудеться засідання Україна-Грузія-НАТО, під час якого буде проведена предметна дискусія з країнами-членами Альянсу з протидії загрозам.

Відзначимо, Угорщина також заблокувала засідання комісії Україна-НАТО в лютому та квітні нинішнього року, скориставшись правом вето. У першому випадку засідання мало пройти під час зустрічі з міністрами оборони країн НАТО, а в другому - на рівні міністрів закордонних справ.

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...