Помста за Венесуелу? "Геть американців, хай живе Путін!": Ще одна країна Латинської Америки прагне в обійми Москви та Пекіну

За заявами влади, криваві заворушення організували наркобарони, котрі тісно пов'язані з іноземними державами

У столиці Гаїті Порт-о-Пренс загострилися масові протести проти президента країни Жовенеля Моїза, якого вони називають "ставлеником Вашингтона". Активісти у бідах своєї країни чомусь звинувачують американців ,і вже звернулися до "правильних" Москви, Каракасу і Пекіну за допомогою у розв'язанні кризи, передають Патріоти України з посиланням на канадійське видання Le Journal de Montreal.

"Ми хочемо заявити про остаточний розрив із США, з нас досить американської окупації, ми так більше не можемо", — заявив лідер групи мітингувальників.

Незадоволені громадяни звинувачують президента Моїза у нездатності забезпечити громадян республіки життєво необхідними речами і підозрюють його в розтраті коштів.

Жовенель Моїз

Протести у державі тривають з 7 лютого. За цей час загинуло щонайменше семеро осіб, ще кілька десятків отримали поранення, у тому числі один із журналістів, які висвітлювали конфлікт. Хвилювання призвели до сутичок із правоохоронцями, яким довелося застосувати світлошумові гранати і сльозогінний газ.

У той же час президент країни йти не збирається, й попередив, що не віддасть Гаїті в руки наркодилерів, і закликав незадоволених перейти до діалогу заради припинення громадянської війни. Влада США відкликала з республіки всіх другорядних дипломатів і закликала своїх громадян утриматися від поїздок.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...