Понадіялись на слово та честь "русского офицера": "Було ще два варіанти виходу з Іловайського котла", - Муженко

Дивовижно те, що російські окупанти, котрі після досягнутих домовленостей підступно вбивали беззахисних вже захисників України, свою підлість сприймають як доблесть, буденне, майже не винне і готові дружити з нами-«братами», пропонуючи забуте старе.

Варіантів виходу сил АТО з оточення в Іловайську було кілька, але обрали домовленість з росіянами. Про це повідомив начальник Генштабу Віктора Муженко в інтерв’ю, фрагмент якого він виклав на сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

"Ще було два варіанти в тій ситуації, якби дійсно був вихід", - сказав Муженко. За його словами, пропонувався варіант виходити "на верх, на північ туди, через ЗУГРЕС".

"До речі, частина батальйону "Донбас", коли я вже потім спілкувався з деякими бійцями, так і вийшли, невеликою кількістю, але туди у напрямку Шахтарська і потім вийшли на з’єднання з нашим підрозділом. Якраз вийшли в районі Зуєвки там знаходилась 25 повітрянодесантна бригада", - сказав начальник Генштабу.

Також, він додав, що пропонували варіант на широкому фронті виходити малими колонами по 10-15 машин, а не по 70-80 чи 90.

"Така можливість була, і це теж підтверджено виходом 9-го батальйону, виходом 40-го батальйону в район Маріуполя, тобто на південь", - сказав Муженко.

Але замість цих варіантів обрали варіант погодження з росіянами.

"Там було попереднє погодження, були гарантії … від командирів тих російських підрозділів і вони ж супроводжували ці ж колони… і затримували ці колони, і свідомо не даючи організувати відповідну оборону, організувати систему вогню для більш ефективного ураження", - сказав Муженко.

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...