Попався: Поліцейські на Донеччині "вичислили" терориста "ДНР" за російськими берцями

За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Ілюстрація: ЖЖ

Поліцейські Селидівського відділення на Донеччині фактично випадково затримали проросійського бойовика, який у травні 2014 року брав участь у незаконних збройних формуваннях. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Покровського відділу поліції, повідомляють Патріоти України.

"Ввечері до чергової частини Селидівського відділення поліції надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що біля її дому сваряться два чоловіка. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. З’ясовуючи всі обставини поліцейські встановили, що сварку влаштували батько та син. Правоохоронці провели з ними профілактичну бесіду. Під час спілкування поліцейські помітили, що 28-річний хлопець взутий у російські берці", - розповідають у поліції.

Співробітники поліції одразу почали перевіряти молодого чоловіка на причетність до участі у незаконних збройних формуваннях. Під час перевірки було встановлено, що дійсно в 2014 році він ніс службу в одному із підрозділів НЗФ на блокпосту в населеному пункті Карлівка з автоматичною зброєю у руках, та здійснював контрольно-пропускний пункт у місто Донецьк.

Під час спілкування з правоохоронцями хлопець розповів, що в 2014 році він звільнився з шахти і збирався поїхати працевлаштуватися у Донецьк. В кінці травня він познайомився з чоловіком, який запропонував йому роботу, яка полягала у несенні служби на блокпосту біля Карлівки. За цю роботу йому пообіцяли 5000 гривень у місяць. Він погодився, однак пропрацював близько двох тижнів, тому, що замість обіцяних грошей йому заплатили лише 200 гривень за тиждень.

Після "звільнення" чоловік одразу поїхав у Донецьк, а звідти у Москву, де перебував до січня 2016 року, після чого повернувся додому в Селидове.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження - за ч. 5 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...