​Попереду найцікавіше: Порошенко підписав рішення про припинення дії Великого договору про дружбу з РФ, однак це ще не все

Тепер загальна увага буде прикута до того, як голосуватиме Верховна Рада. Зокрема кожна фракція та кожен нардеп. Якщо з екс-регіоналами більш-менш все зрозуміло. То для решти це буде справжній іспит на патріотизм.

Для припинення договору про дружбу з Росією потрібне відповідне рішення Верховної Ради. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на засіданні Євроатлантичного форуму в Києві, передають Патріоти України.

За словами Клімкіна, для припинення нині чинного "Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією", підписаного у 1997 році, знадобиться рішення парламенту, оскільки 20 років тому цей договір був ратифікований у парламенті.

У зв’язки з цим, найближчим часом в Раді буде зареєстрований законопроект про припинення дії цього документу.

"Ми в загальному пакеті (щодо непродовження договору) подали проект цього документу", - заявив голова зовнішньополітичного відомства.

Як відомо, нотифікація про те, що договір не буде продовжений, має бути передана на адресу РФ до кінця вересня. Однак Клімкін наполягає, що Рада може проголосувати також пізніше. "Всі юристи і не тільки наші кажуть, що ми не прив’язані в часу до моменту нашої нотифікації, але прив’язані в часі до моменту дії договору", - пояснив він.

Як відомо, сьогодні, 17 вересня, президент Петро Порошенко підписав Указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 року "Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією".

Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України підтримано пропозиції Міністерства закордонних справ України щодо припинення Україною дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 року.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...