Поплічник Януковича: У Луценка оголосили в розшук екс-міністра оборони Лєбєдєва у справі про розгін Євромайдану

Заочне розслідування відносно Лєбєдєва неможливе, також не заарештовано майно екс-міністра.

Павло Лєбєдєв. Фото:http://prav-da.com.ua/

Генеральна прокуратура оголосила в розшук колишнього міністра оборони Павла Лєбєдєва за підозрою в сприянні силовикам при розгоні Євромайдану. Про це йдеться у відповіді ГПУ на відповідний запит, передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

"Департамент спецрозслідування розслідує кримінальну справу стосовно Лєбєдєва за підозрою в тому, що він у складі злочинної організації колишнього президента Віктора Януковича, використовуючи своє службове становище, сприяв правоохоронцям у придушенні протестних акцій активістів Євромайдану", - йдеться в повідомленні.

Екс-міністру інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 255 (участь у злочинній організації, створеній з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину) Кримінального кодексу.

"У зв'язку з невстановленням місцезнаходження підозрюваного він оголошений в розшук", - повідомили в ГПУ.

При цьому наголошується, що спеціальне (заочне) розслідування відносно Лєбєдєва неможливе, бо законодавство не передбачає такої можливості для підозрюваних у ст. 255 Кримінального кодексу.

Також не заарештовано майно екс-міністра, оскільки в його справі не заявлений цивільний позов, не встановлено збитки і не передбачена конфіскація майна.

Генпрокуратура розслідує діяльність всіх міністрів оборони, починаючи з 2001 року, щоб з'ясувати, хто з них причетний до підриву обороноздатності України. Лєбєдєва відправили у відставку з посади міністра оборони разом з усім Кабміном Миколи Азарова 27 лютого 2014 року.

В даний час він знаходиться на території Росії. У березні Лєбєдєв був оголошений в розшук у зв'язку з відчуженням і продажем за заниженими цінами озброєння.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...