Популярний український канал змінив керівництво: Розкрито зв'язок з кумом Путіна (фото)

Новий генпродюсер телеканалу "112 Україна", якого призначили після зміни власника, пов'язаний з кумом президента Росії Віктором Медедчуком, повідомляють Патріоти України з посиланням на розслідування програми "Схеми".

Так, у квітні року 2018 99% власності каналу стали належати швейцарській фірмі АТ "Плірофорієс АГ". Нею володіє громадянин Німеччини Едуард Катц.

"Зате на справжнього власника вказує новий менеджмент, який прийшов на канал цього літа і має тісні зв'язки з політичною силою Віктора Медведчука", - зазначають журналісти.

Відзначається, що Катц проживає в маленькому селищі Кюнцелль в центральній частині Німеччини. За інформацією журналістів, у його сім'ї є тільки один бізнес - фірма Exclusive Cars Katz, що продає старі автомобілі. Зараз на її сайті представлені 13 автомобілів середньою вартістю в 40 тис. доларів.

"Важко уявити, як з цього бізнесу можна було б придбати український телеканал... Про стиль життя німецького подружжя можна скласти уявлення по їхніх публікаціях в соцмережах", - йдеться в розслідуванні.

Сам Катц перестав відповідати на дзвінки та повідомлення журналістів з приводу його угоди. У той же час, видання стверджує, що знайшло "конкретні свідчення, які вказують на зв'язок телеканалу "112 Україна" з лідером проросійської організації "Український вибір" Віктором Медведчуком.


Йдеться про нового генерального продюсера, 30-річного Артема Марчевського. Телеканал повідомив про його призначення на початку червня. Марчевський в 2015 році балотувався до Київської міськради від партії "Право народу". Очолював її Віктор Чорний. Він претендував на посаду міського голови.

"Публікації і фотографії групи в мережі Facebook партії "Право народу", яку досі адмініструє сам Віктор Чорний, натякають на те, хто є справжнім політичним лідером для цієї сили", - пишуть журналісти.

Відзначається, що Чорний у 2013 році від імені "Українського вибору", очолюваного Медведчуком, висловлювався про необхідність референдуму щодо підтримки вступу України в тогочасний Митний союз під егідою Росії.

Крім того, Чорний - віце-президент Федерації бойового самбо в Україні. Її почесним президентом є кум Володимира Путіна.

Чорний також очолює "Детективне охоронне агентство "Шторм". За даними видання, саме на цю фірму зареєстровані автомобілі, якими користуються охоронці Віктора Медведчука. Новий генпродюсер свій зв'язок з ним коментувати не став.

При цьому журналісти вказують, що в "Українському виборі" проігнорували прохання прокоментувати інформацію про зв'язок Медведчука з телеканалом. Сам політик публічно відкинув свою зв'язок з "112 Україна".

"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...