​Популізм в 1933 привів до влади Гітлера: Папа римський теж заговорив про Трампа

Потужний сигнал-застереження з Риму безумовно не залишиться непоміченим у Вашингтоні. Адже підтримка клерикальних кіл США і побожними католиками стала важливим фактором перемоги в президентських перегонах.

Римський понтифік заговорив про нового президента США в інтерв'ю іспанській газеті El Pais після інавгурації Дональда Трампа. Папа Франциск попередив про небезпеку популізму в політиці, а також про небезпеку того, що політичні кризи можуть привести до виникнення диктатур, на зразок гітлерівської, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

Глава католицької церкви засудив використання країнами колючого дроту та інших загороджень на своїх кордонах для того, щоб не допускати на свою територію іноземців.

Однак, додав, що поки ще рано судити нового американського президента, сказавши, що "ми подивимося, що Трамп зробить".

Заяви Дональда Трампа, в яких той називав мексиканців насильниками і вбивцями, так само як і його заклики побудувати стіну вздовж кордону з Мексикою, викликали хвилю критики в США.

На питання про те, чи стурбований він ростом популізму в Європі і США, Франциск сказав: "Криза породжує страх, тривогу. По-моєму, кращий приклад європейського популізму - Німеччина в 1933 році".

"Німеччина зруйнована, вона повинна піднятися з колін, знайти свою ідентичність, лідера, якогось, що здатний відродити країну, - і тут з'являється молода людина на ім'я Гітлер, який заявляє:" Я це можу, Я це можу". І всі німці голосують за Гітлера. Гітлер не захопив владу, народ за нього проголосував, після чого він знищив країну", - зазначив понтифік.

Що стосується Дональда Трампа, Франциск сказав: "Давайте почекаємо. Я не люблю судити про людей передчасно. Ми побачимо, як він себе веде, що він робить, і тоді можна буде сформувати про нього точку зору".

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...