Порников пояснив, як Кремль намагається використати Сенцова

"Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що йому нічого не відомо про плани обміну Олега Сенцова на засуджених у США росіян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка та заарештовану Марію Бутіну. Власне, ніякої іншої реакції від Кремля ніхто і не очікував", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Але вважати, що версія про обмін, яку виклала "Новая газета" - такий собі фантастичний сценарій і про цей сценарій нічого не знають в Кремлі - є, принаймні, наївним.

Уже доводилося відзначати, що Путін зовсім байдужий до долі Сенцова і головна мета російського президента - використовувати голодування українського заручника у власних інтересах. Причому можна використовувати як звільнення, так і загибель Сенцова - головне, щоб це позначалося на позиціях чинної української влади і посилювало позиції на майбутніх виборах в Україні сил, з якими російський президент розраховує домовитися про відновлення свого впливу у "бунтівній провінції".

Ідея про обмін Сенцова на російських громадян, які засуджені в США, цікава для Кремля не тим, що вона допомагає звільнити Бута або Ярошенка - хоча зрозуміло, що ці особи, вмонтовані в російську мафіозну вертикаль, мають для Путіна, як для ватажка мафії, самостійну цінність. Найголовніше - продемонструвати "маріонетковість" українського керівництва, те, що з ним не потрібно ні про що домовлятися, що всі рішення ухвалюються у Вашингтоні.

В уявленні Кремля, Сенцов не може бути потрібен українцям просто тому, що ніяких українців не існує в природі, є лише бунтівники, які не хочуть визнати, що вони росіяни і керуються Вашингтоном. І оскільки поки що немає можливості звільнити їх від американської окупації, Росія змушена домовлятися з окупантом. У тому числі і про долю "терориста", доля якого є такою важливою для окупанта. Якщо дійсно є такою важливою - нехай звільнять справжніх пацанів. Ну і Бутіну, щоб не наговорила зайвого. Все просто. І очевидно, що з Порошенком не варто про це розмовляти, а треба з американськими "кураторами" української влади. Такий сигнал.

Те, що цей сигнал може бути не зрозумілим ані українцям, ані американцями, Путіну просто не спадає на думку. Путін - як і переважна більшість його співвітчизників - дійсно впевнений, що українці просто прикидаються "неросійськими", щоб подобатися американським "господарям" і Заходу. Тому і говорять на своєму смішному діалекті і прославляють Петлюру з Бандерою, а не Сталіна і Путіна. Путін дійсно впевнений, що тепер Україною керують з американського посольства, як до 2014 року управляли з російського. А як інакше?

Ось саме тому, що ця обмежена неосвічена людина разом зі своїми не менш неосвіченими шанувальниками не розуміє, як може бути інакше, Сенцов його і перемагає. Тому що не грає і тому, що живе в реальному світі - хоча Путіну і його вертухаям так не здається".

Джерело: Еспресо.ТV

Перетворили на брухт: З’явилося відео першого ураження російської РЛС "Ястреб-АВ" на Донеччині

вівторок, 16 квітень 2024, 10:54

У мережі з’явилося відео, як українські військові вперше уразили новітній російський комплекс артилерійської розвідки 1К148 "Ястреб-АВ", передають Патріоти України. Це сталося у травні 2023 року на тимчасово окупованій території Донецької області. Віде...

У Кривому Розі чоловік помочився на портрети загиблих Героїв - його батько теж служить у ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 10:44

У Кривому Розі п'яний чоловік помочився на портрети загиблих захисників біля Меморіалу Героїв. Поліцейські повідомили чоловіку про підозру за фактом хуліганських дій. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області, передають Патріоти України. За д...