Порошенко і Керрі обговорили у Мюнхені шляхи звільнення Криму та Донбасу

Український президент висловив сподівання, що США і надалі підтримуватимуть всіма засобами незалежність та територіальну цілісність нашої держави, сприяючи консолідації відповідних міжнародних зусиль.

Петро Порошенко у Мюнхені зустрівся з Джоном Керрі. Фото:http://www.president.gov.ua/

У рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки президент України Петро Порошенко та держсекретар США Джон Керрі обговорили питання врегулювання ситуації в Донбасі та деокупації Криму. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу глави держави.

Як повідомили в прес-службі президента, Порошенко та Керрі відзначили необхідність збереження санкцій щодо Росії з метою повного виконання нею Мінських домовленостей та припинення агресії проти України.

"Глава української держави висловив сподівання, що США і надалі підтримуватимуть всіма засобами незалежність та територіальну цілісність України та сприятимуть консолідації відповідних міжнародних зусиль", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, було обговорено політико-дипломатичні шляхи з деокупації Криму. Зокрема, українська сторона закликала до активного захисту прав кримських татар.

Прес-служба президента України повідомила, що держсекретар США привітав зусилля Петра Порошенка щодо впровадження реформ в Україні та ухвалення антикорупційного законодавства, зокрема внесення до парламенту пакету безвізових законів.

Нагадаємо, 12-13 лютого в Німеччині проходить 52-а Мюнхенська конференція з питань безпеки, в якій бере участь і президент України Петро Порошенко. Він візьме участь у президентських дебатах, на яких будуть обговорені актуальні виклики сучасній системі міжнародної безпеки.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...