Порошенко і Оланд обговорюватимуть виконання "Мінських домовленостей" і санкції проти Росії (відео)

В ході офіційного візиту українського президента до Франції запланована також зутріч Порошенка з керівниками двох палат французького парламенту Національних зборів і Сенату.

Петро Порошенко і Франсуа Олланд. Фото: korrespondent.net.

Президент України Петро Порошенко, перебуваючи з візитом у Франції обговорить з президентом Франції Франсуа Олландом стан відносин між країнами, санкції щодо РФ, припинення конфлікту на сході України та можливості відновлення територіальної цілісності України. Про це пише «Преса України», повідомляють Патріоти України.

«Зустріч Президента України Петра Порошенка та Президента Республіки запланована на 11:00 у Єлисейському палаці. Вона має завершитися спільною заявою для журналістів. При цьому прес-конференція президентів не планується», - повідомили виданню.

За іншою інформацією, головними питаннями, які підніматимуться на зустрічі президентів будуть двосторонні відносини між країнами, «виконання Мінських домовленостей, мирне врегулювання конфлікту на сході України, санкції проти Росії, а також питання відновлення суверенітету та територіальної цілісності України».

Слід зазначити, що ці теми порушуватимуться в ході зустрічі з керівниками двох палат французького парламенту Національних зборів і Сенату.

Голова Національних зборів Франції Клод Бартолон спочатку зустрінеться з президентом України, потім відбудуться переговори в Сенаті. Розмова Петра Порошенка з головою Сенату Жераром Ларше має відбутися о 15:30 у Люксембурзькому палаці.

Нагадаємо, екс-президент Франції Ніколя Саркозі виступив за зняття санкцій, введених Європейським союзом стосовно Російської Федерації. За його словами, помилкою також буде, якщо Україні дадуть можливість інтегруватися в ЄС і НАТО.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...