"Порошенко ніколи не збирався проводити вибори в "ДНР" і "ЛНР", — Тарас Чорновіл

Наразі у західних лідерів стався перелом у ставленні до Володимира Путіна, особливо після подій в Алеппо.

Тарас Чорновіл. Фото: РИА Новости Украина.

Петро Порошенко ніколи не збирався проводити «вибори на окупованих територіях». Про це у своєму Facebook написав екс-нардеп Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

«Він зі скрипом погоджувався, що вони пройдуть на територіях, які будуть в той час деокуповані, але ще не повністю повернуті в наше конституційне поле, - зазначив він.

Чорновіл підкреслив, що Порошенко з самого початку не мав жодного наміру йти на політичні поступки і поступово створював стримування, щоб до цього нас ніхто не зміг змусити.

«Хто сумнівається, відкрийте на сайті ВРУ текст змін до Закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО (прийнятий навесні 2015 року). Прозрієте - там такі жорсткі запобіжники, що взагалі надія сепаратистів на проведення виборів за їхніми правилами розвалювалася», - пише політик.

Чорновіл впевнений, що застрахувавшись законодавчою забороною на проведення будь-яких несправедливих виборів (фактично, взагалі будь-яких виборів на окупованих територіях на багато років вперед), президент міг спокійно грати дипломатичну гру з хиткими і ненадійними нашими партнерами.

«Ви що, хотіли, щоб він відкрито сказав, що не збирається там проводити виборчий процес і не піддасться на вимоги Путлера, коли на них уже піддалися Меркель і Олланд???», - зазначає він.

При цьому Чорновіл заявив, що зараз у західних лідерів стався перелом у ставленні до Володимира Путіна, особливо після подій в Алеппо.

Хіти тижня. КонцеГенштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 5 травня

неділя, 5 травень 2024, 8:21

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали:

Ситуація на Донбасі: Окупанти захопили Котлярівку та та просунувся біля кількох населених пунктів - DeepState (мара)

неділя, 5 травень 2024, 8:05

Російські війська на сходіокупували Котлярівку та вийшли на адміністративні межі Очеретиного. Зафіксовано просування біля інших населених пунктів. Про це у ніч проти неділі, 5 травня, повідомляє DeepState. . Зазначається, що окупанти просунулися біля...