Порошенко призначив колишню помічницю Саакашвілі своїм радником

Марія Гайдар стала позаштатним радником Президента України.

Марія Гайдар. Фото: Корреспондент.

Президент України Петро Порошенко призначив своїм позаштатним радником Марію Гайдар, депутата Одеської облради від партії "Блок Петра Порошенка". Про це йдеться в указі на сайті президента, датованому 28 березня, передають Патріоти України.

Порошенко підписав указ про надання громадянства і 4 серпня 2015 року вручив паспорт громадянина України російській громадській діячці Марії Гайдар.

Тоді ж Гайдар написала заяву про відмову від громадянства Росії, однак у російському МВС повідомили про отримання повідомлення лише через рік.

До травня 2016 року Гайдар обіймала посаду заступника голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Довідка: Марія Гайдар, 1982 року народження. Дочка відомого російського політика Єгора Гайдара – одного з керівників та ідеологів економічних реформ початку 1990-х у Росії, правнучка письменника Аркадія Гайдара.

М. Гайдар - російський політик, громадський діяч, журналіст радіо «Ехо Москви».

Засновник і керівник Фонду соціальної допомоги та підтримки населення «Соціальний запит», раніше — координатор молодіжного руху «Да!». Один з творців ініціативної групи «Я вільний!».

З 2006 року — член Федеральної політради СПС, з 2008 року аж до розпуску партії — член президії. У 2009-2011 роках — заступник голови Уряду Кіровської області з питань охорони здоров'я і соціального розвитку. Працювала у команді російських опозиціонерів Олексія Навального і Бориса Нємцова.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...