Порошенко розповів американцям, як Росія "боїться" союзу України і США

В Вашингтоні було підписано Декларацію про наміри і Угоду про гарантії запозичення між Україною і США, згідно з якими Київ отримає допомогу в розмірі $1 млрд.

Україна  отримає від США допомогу в розмірі $1 млрд . Фото: REUTERS.

Президент України Петро Порошенко заявив, що в Росії "бояться" співпраці Києва і Вашингтона, повідомляється на його офіційному сайті, передають Патріоти України.

Порошенко прокоментував підписання Декларації про наміри і Угоди про гарантії запозичення між Україною і США, згідно з якими Київ отримає допомогу в розмірі $1 млрд.

Домовленість про це була досягнута під час зустрічей українського президента з лідером США Бараком Обамою і віце-президентом Джозефом Байденом. Після підписання документів Порошенко заявив, що це стало "свідченням того, що США для України є надійним стратегічним партнером".

"Я дуже вдячний США за таку своєчасну і важливу допомогу нашій країні. Упевнений, що за допомогою світової коаліції на підтримку України ми відновимо нашу державу ... Сьогоднішня наша спільна домовленість - це і загальний фронт протидії зовнішньої агресії проти України з боку Росії . Там не хочуть, хочу сказати, що там навіть бояться нашого успіху", - сказав він.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в свою чергу заявив, що українському уряду вдалося досягти "істотного прогресу в реформах", про що свідчить підписання угод.

У церемонії підписання угод з української сторони брали участь також глава уряду Володимир Гройсман і міністр фінансів Олександр Данилюк, який і поставив свій підпис під ними. З боку США документи підписав в.о. директора Американського агентства міжнародного розвитку Джоел Сандефур.

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...