​Порошенко розповів, якою бачить Україну через п'ять років, не забув і про наболіле - подолання корупції. Головне з передвиборчої програми

Другий термін чинний президент розглядає, як час коли запроваджені реформи почнуть реально піднімати економіку й добробут. Початок «великої чистки» у верхівках влади очікує з початком роботи Вищого антикорупційного суду, котрий стартує не пізніше червня

Президент Петро Порошенко у своїй передвиборчій програмі кандидата на пост глави держави заявив, що його головна мета - це вступ України в НАТО і Євросоюз. Він вважає, що тільки повноправне членство України в зазначених міжнародних організаціях зможе зробити країну повністю незалежною і гарантувати її безпеку, зазначають Патріоти України.

«В 2023 ми подамо заявку на вступ в ЄС, отримаємо і почнемо виконувати план дій щодо членства в НАТО», - йдеться в програмі президента.

Відзначається, що завдяки членству в Північноатлантичному альянсі і ЄС Україна отримає доступ до найбільшого світового ринку, безпеку і захист держави, допомогу в розвитку економіки і зможе забезпечити українцям високі стандарти життя.

Порошенко обіцяє, що Україна вступить в організації як країна-регіональний лідер, але для цього протягом наступних п'яти років вона повинна стати лідером аграрного сектора, одним з нових глобальних лідерів ІТ-сектора, транспортним хабом Східної Європи і однією з найбільш відвідуваних країн.

Крім цього, Порошенко нагадав про те, що було зроблено за останні п'ять років, тобто за час його президентства. Зокрема, це відродження і модернізація армії, безвіз, зона вільної торгівлі з ЄС, створення трансатлантичної коаліції і «тісні відносини з Альянсом».

Падіння економіки Порошенко пояснив російською агресією і економічною блокадою з боку Кремля. При цьому зазначив, що інфляція в порівнянні з 2015 роком знизилася в чотири рази, а курс гривні вже тривалий час «стабільний».

Не забув президент згадати наболіле для всіх українців - корупцію. За його словами, формування Вищого антикорупційного суду вже на останній стадії і цей орган, за прикладом європейських сусідів, буде «викорінювати корупцію на найвищому рівні».

Також в своїй передвиборчій програмі Порошенко обіцяє, зокрема, подолати бідність (підвищити зарплати, пенсії, соцвиплати), продовжити децентралізацію, знизити податки, інвестувати в освіту, підтримувати українську мову (культурні проекти на українському), почати масштабну програму ремонту лікарень і завершити медичну реформу.

Всього цього Порошенко має намір домогтися за допомогою розвитку тих секторів економіки, в яких Україна може вийти на лідерські позиції. Йдеться про створення переробних підприємств, виробників сільськогосподарської продукції, ІТ-секторі, космічній галузі, суднобудуванні, оборонно-промисловому комплексі, розвитку туризму.

«Все це дозволить наповнити державний і місцеві бюджети, дасть можливість підвищувати зарплати бюджетникам, пенсії, соціальні виплати. Ця стратегія наблизить нас до соціальних критеріїв членства в Європейському Союзі, до побудови країни вільних і щасливих людей. Україна - це Європа», - підсумував президент.

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...