Порошенко відповів українцям на петицію щодо членства України в НАТО

Остаточне рішення прийматиме український народ.

Порошенко відповів на електронну петицію щодо членства України в НАТО. Ілюстрація:http://povin.com.ua

Порошенко заявив, що після досягнення Україною всіх необхідних для вступу в Альянс критеріїв остаточне рішення з цього питання буде приймати український народ на референдумі. Про це йдеться у відповіді глави держави на електронну петицію №22/000052-еп "Референдум про вступ в НАТО", подану 29 серпня цього року, зазначають Патріоти України з посиланням на прес-службу офіційного представництва глави держави.

Як зазначив Порошенко, "одним з головних пріоритетів зовнішньої політики України є поглиблення співпраці з Організацією Північноатлантичного договору з метою досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства у цій організації".

"Сьогодні ми здійснюємо реформування сектору безпеки та оборони України відповідно до стандартів НАТО з метою посилення обороноздатності країни, що є необхідним для протидії агресії з боку Росії", - йдеться у відповіді президента.


Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...