Порошенко відвідав Берлін: Стало відомо, про що він говорив з фрау Меркель

Петро Порошенко наголосив, що Німеччина має об'єднати Європу, а Україна потребує її лідерства.

Ангела Меркель та Петро Порошенко. Фото: Сайт президента України.

30 січня президент України Петро Порошенко із офіційним візитом відвідав Берлін та зустрівся із канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Політики обговорили загострення ситуації на Донбасі та потужні обстріли в районі Авдіївки. Український гарант висловив думку, що альтернативи Мінським домовленостям наразі немає, передають Патріоти України із посиланням на ТСН.

Порошенко також висловив впевненість у тому, що на сьогоднішній день потрібні об'єднані і рішучі дії, щоб мотивувати РФ імплементувати в повному обсязі Мінські домовленості. "Тому наша координація сьогодні має надзвичайно високу важливість", - наголосив він.

Також глава держави наголосив, що Німеччина має об'єднати Європу, а Україна потребує її лідерства. "Лідерство, яке здатне об'єднати Європу. Бо Європа має протистояти тим викликам, які зараз існують. Європа має залишатись єдиною", - додав він.

Меркель, своєю чергою, відзначила українські реформи та зростання економіки, попри складну ситуацію. Глава держави також наголосив на необхідності обговорити питання протистояння гібридній пропаганді Кремля, від якої страждає як Німеччина і Україна, так і весь Європейський Союз, Сполучені Штати Америки і інші країни.

Разом із Меркель Порошенко відвідав місце трагедії, яка сталася в центрі західного Берліну 19 грудня минулого року. Тоді терорист спрямував вантажний автомобіль у натовп людей, які відвідували різдвяний ярмарок. В результаті терористичного акту загинуло 12 та отримали поранення 50 людей. Серед загиблих був і один українець, якій працював в Берліні.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...