Порошенко виступає зі щорічним посланням у Раді: пряма трансляція (відео)

Глава держави звітує про зовнішні та внутрішні реалії держави.

У вівторок, 6 вересня, депутати Верховної Ради розпочинають свою роботу після літніх канікул. На відкриття сесії прибули президент України Петро Порошенко, члени уряду на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, повідомляють Патріоти України.

Відповідно до статті 85 Конституції України, у день відкриття сесії буде заслуховуватися щорічне послання президента України про внутрішнє і зовнішнє становище України. Окрім того, Рада розгляне питання про надання згоди на позбавлення недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, підозрюваного в отриманні 150 тис. дол. хабаря.

“Ми очікуємо… рішення комітету по питанню, яке набуло широкого резонансу, стосовно притягнення до відповідальності судді Дніпровського суду міста Києва Миколи Чауса, і я сподіваюсь, що ми вже завтра будемо мати рішення профільного комітету... Верховна Рада, обговоривши дане питання, зможе і повинна виконати свій обов'язок по боротьбі з корупційними суддями”, - повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Парубій також додав, що "ми поставимо питання до правоохоронних органів: як могло статись так, що суддя Чаус зник? І я впевнений, що Верховна Рада невідкладно і одним з перших завтра розгляне дане питання".

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...