Портников пояснив, чому погляди Скрипаля не мають значення

"Після публікації книги розмов із колишнім російським розвідником Сергієм Скрипалем багато хто відчуває деяке розчарування. Ворог російської розвідки виявився банальним шовіністом, який зневажає українців і впевнений в тому, що армія Путіна легко дійшла б до Києва - якби тільки захотіла. Який парадокс! Який Сергій Скрипаль огидний тип!" - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, та продовжує:

"А тепер уявімо собі, що Скрипаль був би чоловіком ліберальних поглядів, який зневажав б Путіна і тихо зітхав в своєму службовому кабінеті - як багато російських чиновників і роблять. Або, ще гірше, звільнився б з розвідки, щоб не брати участь у знищенні і розграбуванні власної країни оскаженілою бандою чекістів і мафіозі. Кому від цього було б краще?

Сенс діяльності Скрипаля - в тому, що він допоміг цивілізованому світу в боротьбі з небезпечними ворогами - російською розвідкою і мафією, що нерідко одне й те ж саме. Він допомагав викривати розвідників і мафіозі. А це об'єктивно сприяє послабленню Російської держави - головного ворога незалежної України. І це чудово.

Під час агресії Путіна проти України зі мною зв’язувалося багато старих московських знайомих - політиків, журналістів, дипломатів. Всі вони, як це прийнято в Москві, зітхали. Ніхто не хотів, щоб Путін дійшов до Києва. І всі вони продовжували працювати на режим або просто драматично мовчати. Як Алла Пугачова.

А Сергій Скрипаль повівся інакше. Не важливо, через що - амбіції, гроші, дурість. Важливо, що він - союзник України, яку він так зневажає. Важливо, що його вчинки допомагають нам вижити.

Це те, чого не можуть багато хто з українців не може усвідомити. Нашій країні потрібні зараз не тільки однодумці, а й союзники. Потрібні - і в самій Україні, і поза нею - люди, дії яких об'єктивно посилюють нашу державність і послаблюють ворога. Недостатньо говорити красиві слова, найголовніше - дії, які допомагають посиленню України, викриттю дій ворожої держави, її деградації, її краху. І що при цьому думає той, хто сприяє цій деградації, не має ніякого значення. Нехай собі. Скрипаль - наш союзник мимоволі. Цим і є цікавим".

Джерело: Еспресо.ТV

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...