Посол Андрій Мельник розповів, яку зброю Україна просить у Німеччини

Дипломат зазначив, що Україна вже кілька разів зверталася до Німеччини з проханням про постачання зброї.

Посол Андрій Мельник. Фото: germany.mfa.gov.ua.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник розповів, що Україна просить у Німеччині радарні системи Cobra і BüR, які перебувають на озброєнні німецької армії. Новину повідомляють Патріоти України із посиланням на Пресу України.

Дипломат зазначив, що Україна вже кілька разів зверталася до Німеччини з проханням про постачання зброї. Проте ці прохання не мали успіху. На даний момент Київ хоче отримати від Німеччини оборонні озброєння, які є у Збройних сил Німеччини. Наприклад, радарні системи пеленгування артилерійських систем Cobra і BüR, броньовані машини для вивезення поранених солдатів.

За словами Мельника, Німеччина поки не вирішується постачати Україні зброю, оскільки вважає себе посередником у вирішенні російсько-українського конфлікту. З іншого боку, у Берліні розуміють, що насправді відбулося в Криму і на Донбасі, але все ж вважають, що посередницька роль накладає на них певні зобов'язання.

Зазначимо, що президент України Петро Порошенко та канцлер Німеччини Ангела Меркель у ході телефонної розмови обговорили ситуацію на Донбасі та домовилися активізувати зусилля задля імплементації Мінських домовленостей. Нагадаємо, Андрій Мельник висловив упевненість в тому, що тільки канцлер Німеччини Ангела Меркель, має можливість безпосередньо спілкуватися з Володимиром Путіним. А також вона може впливати на його погляди і позицію.

У Ростовській області БПЛА атакували паливну базу, що живить сили окупантів в Україні, а у Підмосков’ї спалили електропідстанцію військової частини ФСБ

середа, 15 травень 2024, 8:48

Вранці 15 травня у Ростовській області РФ пролунали потужні вибухи. У місті Балашиха поблизу Москви ввечері 14 травня сталася пожежа на електричній підстанції військової частини ФСБ і заводу з виробництва військового обладнання, повідомляють російські ...

Зміни на фронті: Окупанти просунулися біля двох населених пунктів північної Харківщини. СОУ відійшли на більш вигідні позиції та контратакують (карти)

середа, 15 травень 2024, 8:38

На окремих ділянках у районах Лукʼянців та Вовчанська українські військові перемістилися на вигідніші позиції для уникнення втрат. ЗСУ не дають ворогу можливості закріпитися та проводять контратаку, розповіли в Генштабі. . Збройні сили Російської Феде...