Потужний удар: Луценко запропонував заморозити активи бізнесу РФ

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Адміністрація президента зажадала списки російських юридичних і фізичних осіб, щодо яких пропонується введення санкцій, повідомляють Патріоти України.

Луценко припустив, що за цим піде розгляд питання на Раді національної безпеки. "Сподіваюся, що президент мене підтримає (в пропозиції ініціювати перед РНБО введення санкції щодо юридичних та фізичних осіб РФ у вигляді заморожування активів до деокупації території України - ред.). У всякому разі, зараз мені повідомили про те, що адміністрація президента зажадала всі списки, деталі. Очевидно, що найближчим часом відбудеться низка нарад, які завершаться рішенням РНБО", - сказав Луценко на брифінгу в Одесі.

Генпрокурор наголосив, що введення воєнного стану в Україні вимагає переосмислення того, що відбувається з російським бізнесом в Україні. "Більше місяця ми збирали інформацію, який він (російський бізнес - ред.) є, який масив цього бізнесу. Можу вам сказати, що це чотири томи висотою десь в 40 см, і на кожній сторінці цих томів до 15 юридичних осіб, тобто це величезний масив юридичних і фізичних осіб резидентів Російської Федерації, які ведуть бізнес в Україні", - розповів він.

При цьому, за словами Луценка, частина цього бізнесу ведеться в дуже важливих галузях економіки. "Як член РНБО, я вчора написав лист на ім'я глави держави і секретаря РНБО з пропозицією скористатися чинним законом про санкції... я пропоную скористатися заморожуванням активів російського бізнесу до деокупації нашої країни", - сказав він.

При цьому генпрокурор зазначив, що це, природно, не повинно бути огульних рішенням, необхідно серйозно проаналізувати кожну із стратегічних галузей, але рішення повинно бути прийнято. "Далі миритися з тим, що громадяни або фірми країни-агресора заробляють в Україні, я вважаю неприйнятним. Це моя громадянська позиція, і я її направив в порядку, встановленому законом", - підсумував Луценко.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...