"Повністю підтримую Москаля": Саакашвілі прокоментував прохання голови Закарпаття про відставку (відео)

"Або з великим запізненням ми робимо реформи, або ми остаточно кілька місяців ще продовжуємо реванш, а потім це все полетить під три чорти" - наголосив очільник Одещини.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:www.bbc.com

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі підтримав заяву глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля про необхідність його звільнення через "тютюнову мафію" в регіоні. Про це він розповів в ефірі телеканалу 112, відповідаючи на питання про те, які причини змусили Москаля піти на такий досить рішучий крок, зазначають Патріоти України.

"Я повністю підтримую Геннадія Москаля. Ми з ним мали розмову, коли я був у нього в гостях в Ужгороді. Абсолютно аналогічна ситуація розвинулася у нас в Одеській області. Деякий час назад Насіров призначив нам праву руку Романенка, щоб контролювати контрабандні потоки в Одеській області, які ми повністю перекрили з тих пір, як Юлія Марушевская очолила митницю", - сказав Саакашвілі

Він додав, що приблизно уявляє, що зараз така ж ситуація склалася у Москаля. "Зараз на Закарпатті контрабанда сигарет - це великий бізнес", - зазначив Саакашвілі.

За словами голови Одеської ОДА, Володимиру Гройсману потрібно дати свободу відсунути сторону впливу Хомутинніка і його господарів. "І він, як головний "кришувальник" контрабанди в Україні, тобто головний відповідальний за те, що податки не потрапляють в казну", - додав він.

Саакашвілі підкреслив: "Треба розуміти, що на двох стільцях НЕ всидиш. Або з великим запізненням ми робимо реформи, або ми остаточно кілька місяців ще продовжуємо реванш, а потім це все полетить під три чорти".

Нагадаємо, що раніше Москаль заявив: "Дозволю собі провести аналогії. На Одещині голова облдержадміністрації Саакашвілі протистоїть "горіховій мафії", а на Закарпатті мені доводиться боротися з "тютюновою мафією". У підсумку ми обидва програли. З огляду на це, я не бачу сенсу свого подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА".

На прохання про звільнення прем'єр-міністр Володимир Гройсман відреагував так: "Нікому не дозволю говорити зі мною мовою ультиматумів".

Політологи не виключають, що після відходу з ОДА Москаль може приєднатися до будь-якого опозиційного проекту.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: