​Практично це ультиматум для ПОП: Або влада виконає наші вимоги, або реформаторам немає чого поруч із нею робити», - з заяви Міхеїла Саакашвілі

Голова Одеської ОДА не зробив заяви про свою відставку, про що анонсували різні джерела. Однак зробив дуже жорстку заяву, котра ставить Порошенка перед вибором «або/ або»

Патріоти України пропонують ознайомитися з черговим меседжем Саакашвілі, виокремленим з його сьогоднішнього виступу (відео див. тут).

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі закликав центральну владу, зокрема президента України Петра Порошенка, виконати вимоги реформаторів, в іншому випадку останні покинуть займані ними посади.

"Я вчора особисто, а сьогодні по телефону висловив стурбованість президенту Порошенку про те, що твориться в Києві та Одеській області. Вся наша команда намагається переконати владу в проведенні реформ і приймати радикальні заходи. Проте констатую, що нескінченно відкладені реформи - це відмова від реформ .

Жодну обіцянку, дану після Майдану не було виконано і не було зроблено. Ми тупцюємо на місці. Реформи потрібно провести позавчора.

Я звертаюся до Президента і парламенту: Проблема не тільки і не стільки в Яценюка, але в підході президента України і його оточення.

Закликаю: припинити міжсобойчик.

Я закликаю парламент не голосувати за нав'язується уряд. Я приєднуюся до ініціативи Кличко, про те, щоб створити Уряд народної довіри. Люди в уряді повинні бути знайомі народу, вони повинні бути віддані Україні. Інакше - кіт в мішку.

Я пропоную в найближчі дні відреагувати на проблеми Одеської області. Весь цей час нас саботують. Щоб, не дай Бог, ми не зробили щось хороше. Проти нас порушили кримінальні справи, за нами полює СБУ.

Я звертаюся до свого друга президента Порошенка: Скасувати цькування людей, тих, хто робить реформи в області. Після зняття Сакварелідзе - влада капітулювала перед місцевими сепаратистами. Область здають ворогам України.

Ми даємо тиждень президенту і Парламенту на виконання наших вимог:

1. Сформувати уряд народної довіри.

2. Одеса. Протягом декількох днів - максимум тижня - зняти прокурора Стоянова, призначити того, кому довіряє народ. Це реванш.

3.Відкрити кримінальну справу проти Труханова - він обдурив Виборчу комісію - сховав російський паспорт і гроші, нажиті бандитським шляхом. Його потрібно притягти до відповідальності.

4. Негайно звільнити керівництво місцевого СБУ. Замість боротьби з корупцією вони зайняті боротьбою з реформаторами

5. Зняти керівництво податкової - вони саботують реформи.

6. Почати з народом діалог

Інакше ми, реформатори, повинні піти і сформувати свою команду. Країна зайшла в глухий кут. Тепер вже не час прикривати своїх корумпованих друзів", - заявив Саакашвілі.

Нуланд не відповіла, чи вірять у США в перемогу, де Україна поверне всі території

понеділок, 13 травень 2024, 13:23

Заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд утрималася від відповіді, чи вважають у Вашингтоні можливою таку перемогу України, за якої вона поверне усі окуповані території. Джерело: "Європейська правда", Нуланд в інтерв’ю опозиційн...

Операція була вдала: Дрони СБУ вразили НПЗ та електропідстанцію у двох областях Росії

понеділок, 13 травень 2024, 12:27

Цієї ночі дрони Служби безпеки України активно працювали в Липецькій та Бєлгородській областях РФ. Внаслідок атаки палала на нафтобазі "Осколнафтопостачання" біля міста Старий Оскол та на підстанції "Єлецька" потужністю 500 кВ. Про це розповіли джерела...