Правда про "громадянську війну": Волонтери розсекретили дані про підготовку бойовиків "ЛНР" в академії Міноборони РФ (фото)

Зв'язки Михайлівської академії поблизу Пітера з окупаційною адміністрацією Донбасу простягаються навіть глибше, ніж просто навчання бойовиків в навчальному центрі на території Росії.
Росіяни на Донбасі "просто практикуються". Фото: соцмережі.

Бойовики так званого 7 омсбр 2 АК проходили курси підвищення кваліфікації в навчальному центрі Михайлівської військової артилерійської академії, розташованому в військовому містечку Луга-3 (Ленінградська область, РФ), передають Патріоти України.

До такого висновку прийшли розслідувачі міжнародного волонтерської спільноти InformNapalm на основі аналізу відкритих джерел і фото в соціальних мережах донецького бойовика Андрія Грінченка ("Звір").

Фото: informnapalm.org

Влітку 2014 Грінченко брав участь в боях за Шахтарськ, взимку 2015 воював проти ЗСУ в Дебальцеве. В одному з боїв він був поранений, після чого йому видалили нирку і осколок з ноги. Якийсь час бойовику збирали гроші на дорогу операцію в Санкт-Петербурзі і після лікування він знову пішов воювати.

Вже після повернення на сторінці Грінченка з'явилися фото в літаку з групою людей у військовій формі без розпізнавальних знаків. У двох членів групи, включаючи Грінченка, можна розглянути петличні емблеми роду військ "Артилерія".

Фото: informnapalm.org

Також є фото бойовика поруч зі 152-мм гаубицею "Мста-Б" на військовій базі. На задньому плані видно військовий тренажер, нагорі якого встановлено вертоліт Мі-2.

Фото: informnapalm.org

Волонтери з'ясували, що вертоліт використовується для навчання курсантів коригування стрільби і встановлений він на території навчального центру Михайлівській військової артилерійської академії в Ленінградській області в м Луга-3. Ще одним фото, яке підтверджує, що бойовик перебував на базі МВАА (в/ч 34035), є фото з їдальні.

Фото: informnapalm.org

Волонтери також зазначають, що зв'язки Михайлівської академії з окупаційною адміністрацією Донбасу простягаються набагато глибше, ніж навчання бойовиків в навчальному центрі на території Росії. Курсанти МВАА активно їздять на Донбас "на виробничу практику", про що волонтер Роман Донік повідомляв у своєму Facebook в травні 2015 року.

Зі схожими заявами в квітні 2016 р виступила прес-служба ГУР Міноборони України, а пізніше і координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Крім того, академія також проводить спеціальні дослідження про застосування нового розвідувально-вогневого комплексу з БПЛА на Донбасі.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...