Президент назвав дату поставок в Україну американського озброєння

Між Україною і Сполученими Штатами Америки завершується підготовка угоди щодо поставок оборонної зброї.

Д.Трамп і П.Порошенко. Фото: Корреспондент.net.

Питання поставок США оборонної зброї Україні може бути вирішене до жовтня 2017 року. Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам за підсумками візиту в США, повідомляють Патріоти України.

"Під час зустрічі з міністром оборони, що було підтверджено під час зустрічі в Білому домі, позицію щодо постачання оборонної зброї спробують вирішити ще у межах поточного бюджетного року. Ви знаєте, що він триває до жовтня", - розповів президент.

Він додав, що між Україною і Сполученими Штатами Америки завершується підготовка угоди щодо поставок оборонної зброї.

"Ми домовилися про те, що зараз завершується підготовка угоди про постачання оборонної зброї, завершується угода по військово-технічного співробітництва, щодо співпраці в науково-дослідних розробках, багато інших угод з оборонним відомством", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що угоди повинні бути підписані в ході візиту в Україну міністра оборони США через два-три місяці.

Крім того, глава держави назвав головний підсумок свого візиту в США.

"Ми мали дуже важливе завдання, щоб обмінятися думками і озброїтися аргументами, напередодні зустрічей, які відбудуться в Гамбурзі в форматі G20. Це завдання на 100% вдалося", - підкреслив Порошенко.

За його словами, були знайдені не просто аргументи, а матеріали, докази, фотографії, карти, шеврони і багато інших речей, які чітко доводять російську присутність на Донбасі.

Глава української держави також додав, що під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом вдалося обговорити всі питання по координації зусиль світових інститутів (ООН, НАТО та інші) щодо реалізації мирного плану на Донбасі.

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...