Президент Порошенко присвоїв звання Героя України пошматованому донецькому партизану

​З нагоди Дня Соборності України 22 січня ряд визначних громадян отримали високі відзнаки. Перешим з-проміж нагороджених став Володимир Жемчугов, котрий нещодавно повернувся з лікування у Німеччині.

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України та особисто вручив золоту зірку звільненому з російського полону Володимиру Жемчугову, з радістю відзначають Патріоти України.

Нагадаємо, Володимира Жемчугова разом із Юрієм Супруном звільнили з полону окупантів у середині вересня 2016 року. Герой потрапив у полон після того, як в ході виконання таємного завдання підірвався на розтяжці у Луганській області в листопаді 2015 року. Вибухом йому травмувало очі, відірвало руки, осколки зайшли в живіт та стегна. Тяжкопоранений Володимир, вийшовши на дорогу, потрапив до рук терористів, які звинуватили його в підриві залізничного полотна в районі Лутугіно під Луганськом і електроопори в Хрящуватому.

Серед інших нагороджених сьогодні - Ірина Геращенко: перший заступник голови Верховної Ради отримала Орден княгині Ольги. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, своєю чергою, був удостоєний Ордену Свободи.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...