Президент Порошенко відповів на петицію про відновлення "ВКонтакте"

Петро Порошенко заявив, що задоволення петиції, яку підписали понад 25 тисяч осіб, неможливе.

Російська мережа ВКонтакте заборонена в Україні. Фото: Вголос.Президент України Петро Порошенко відмовився скасувати указ про блокування в Україні соціальної мережі «ВКонтакте». Так він відповів на відповідну петицію, яку підписали понад 25 тисяч осіб. Текст відповіді опубліковано на офіційному сайті глави держави, передають Патріоти України.

Він зазначив, що холдинг Mail.ru Group, до складу якого входить «ВКонтакте», «широко використовується російськими спецслужбами для просування російської пропаганди і проведення спеціальних інформаційних операцій проти України і її громадян», де зокрема, допомагають спецслужбам Росії збирати і поширювати особисті дані користувачів і їх листування. Крім того, спецслужби РФ використовують цю мережу для вербування агентури і збору інформації в зоні АТО, а також для залучення населення в антинародні акції і масові заворушення, що загрожує інформаційній безпеці держави.

Крім того, Порошенко зазначив, що російські соцмережі стали «розсадником деструктивних груп» на зразок «Синього кита», а також «є чи не головним у світі вмістилищем піратського контенту».

«Виходячи з пріоритетів національних інтересів України, враховуючи реальні загрози національній безпеці України та стабільності в суспільстві, посягання на державний суверенітет України та її територіальну цілісність, територіальні претензії з боку Російської Федерації і втручання у внутрішні справи України, розвідувально-підривну діяльність спеціальних служб Росії, посягання на права і свободи українських громадян та спроби маніпулювати суспільною свідомістю, застосування до російського холдингу Mail.ru Group» та інших російських інтернет-компаній терміном на 3 роки спеціальних економічних і обмежувальних заходів на сьогодні є адекватним законним заходом.

Підтримка електронної петиції про скасування блокування інтернет-ресурсу «Вконтакте» вважаю неможливим», - підсумував Порошенко.

Патріоти України повідомляли, що 16 травня президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Однокласники"

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...