Президент України оголосив демобілізацію військових шостої хвилі

Петро Порошенко заявляє, що після звільнення в запас останнього військового з шостої хвилі мобілізації на фронті залишаться лише контрактники.

Порошенко підписав указ про демобілізацію військових шостої хвилі. Фото: unian.net.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військових шостої хвилі. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"До кінця жовтня до своїх домівок та родин повернуться захисники Вітчизни, яких було мобілізовано минулого року протягом так званої "шостої хвилі". Підписав відповідний указ. Його виконання означатиме ще один крок в переході армії на професійну основу", - йдеться у повідомленні.

За словами Порошенка, щойно буде звільнено останнього з "шостої хвилі", на фронті залишаться лише контрактники, призовники за віком, як і тепер, не направлятимуться в зону АТО.

Як повідомлялося раніше, за даними Генштабу, звільнення буде проводитися поступово, щоб не допустити зниження боєготовності підрозділів.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...