Президент України в США анонсував введення нових секторальних санкцій для Кремля

Петро Порошенко наголосив, що порушення Росією прав людини на окупованих територіях, в тому числі і щодо кримських татар, вимагає введення додаткових секторальних санкцій.

Президент Порошенко зустрівся з українською громадою в США. Фото: rus.newsradio.com.ua.

19 вересня Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко прибув в США, де вже зустрівся з представниками української громади в Українському інституті Америки в Нью-Йорку. Основною темою бесіди було обговорення поточної ситуації в Україні і реакція світової спільноти на агресію Росії. Про це повідомили в прес-службі Адміністрації Президента України, передають Патріоти України.

Так, Петро Порошенко привітав українців з 25-річчям Незалежності України, зазначивши, що вже третій рік поспіль ця подія затьмарена "чорною хмарою війни".

Глава держави заявив, що Росія як агресор повинна нести відповідальність не тільки за замах на територіальну цілісність України, а й за численні порушення прав людини на анексованих територіях.

"Порушення Росією прав людини на окупованих територіях, в тому числі і щодо кримських татар, вимагає введення додаткових секторальних санкцій. Світ повинен обов'язково реагувати на це", - сказав Порошенко, акцентувавши увагу на аналогу поправок Джексона-Веніка.

Варто відзначити, що в Українському інституті Америки подружжя Порошенко зустрічали діти в кримськотатарському національному одязі з національним прапором.

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...

Запорука успіху: Зеленський назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

понеділок, 29 квітень 2024, 17:48

Наразі є три головних пункти від яких залежать потужність Сил оборони, перехоплення ініціативи над ворогом, а також розгортання наступальних дій, передають Патріоти України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на президента Володими...