Продукти з тюремного магазину: У ФСВП РФ пояснили, як Сенцов може витратити у колонії премію Сахарова

25 жовтня на спеціальній церемонії у Європарламенті українського режисера оголосили лауреатом премії Сахарова 2018 року. Розмір премії – €50 тис.

Олег Сенцов. Фото:news.liga.netУкраїнський режисер Олег Сенцов, якого утримують у російській колонії, може використовувати премію Європейського парламенту "За свободу думки" імені Сахарова на купівлю продуктів і предметів побуту з тюремного магазину. Про це повідомляють Патріоти України.

"Переказ коштів засудженому Сенцову О.Г. можливий у рублях на банківські реквізити виправної установи кримінально-виконавчої системи за місцем відбування ним покарання. Гроші будуть зараховані на його особовий рахунок", – ідеться в повідомленні Федеральної служби виконання покарань (ФСВП).

У російському відомстві наголошують, що згідно з Кримінально-виконавчим кодексом Росії засудженим "дозволено купувати продукти харчування і предмети першої необхідності за безготівковим розрахунком (у магазині колонії) за рахунок коштів, зароблених у період відбування покарання, а також за рахунок одержуваних пенсій, соціальних допомог та грошових переказів".

Водночас у частині витрачання грошових коштів, отриманих як перекази, російський кодекс установлює обмеження, які залежать від затвердженого режиму відбування покарання, уточнили у ФСВП. Там не пояснили, чи торкнуться такі обмеження конкретно Сенцова.

Джерело: Крим.Реалії

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...