Прохолодний прийом, але з цінним подарунком: Що розповіли американські ЗМІ про зустріч Порошенка і Трампа

Телеканал CNN відзначає, що коли Порошенко приїхав до Білого дому, українського президента не зустріли з традиційною помпою біля Західного крила Білого дому, як це відбувається при зустрічах іноземного керівника з президентом США

Петро Порошенко і Дональд Трамп в Овальному кабінеті. Фото:Еспресо.TV

Спілкування президента США Дональда Трампа і глави Української держави Петра Порошенка - це не повноформатна зустріч, а те, що в Білому домі називають "зайти на вогник" в Овальний кабінет. Огляд реакції американських ЗМІ щодо зустрічі президентів провело видання Inforesist, передають Патріоти України.

"Президент Петро Порошенко зупинився у вівторок для короткої фотозйомки з Трампом після зустрічей з віце-президентом Майком Пенсом і командою національної безпеки", - пише Associated Press.

Президент США заявив, для нього "велика честь" зустрічатися з Порошенком і "досягнуто значного прогресу" в стосунках з Україною. На майже 2-хвилинному відео під час вступного слова Трамп був небагатослівний і говорив близько 20 секунд, решту часу говорив Порошенко. Крім того, історична зустріч проходила в приміщенні, де крім президентів були присутні багато інших людей - членів делегацій.

Телеканал CNN відзначає, що коли Порошенко приїхав до Білого дому, українського президента не зустріли з традиційною помпою біля Західного крила Білого дому, як це відбувається при зустрічах іноземного керівника з президентом Сполучених Штатів. При цьому Трамп "розстеляє червону килимову доріжку" в Білому домі практично для всіх іноземних лідерів, з країнами яких у США немає особливих проблем. Так, президент Румунії Клаус Йоханніса в червні провів прес-конференцію разом з Трампом, а президента Панами зустріли Трамп і перша леді Меланія Трамп.

Хоча інші іноземні лідери отримали досить прохолодний прийом і зустрічалися з віце-президентом Майком Пенсом, а не Трампом. У квітні цього року король Йорданії зустрівся з Пенсом в його резиденції і офіційно не зустрічався з президентом США, а президент Гондурасу зустрічався з віце-президентом в березні.

Але, незважаючи на зовні прохолодний прийом у Білому домі, Адміністрація США приготувала до візиту Петра Порошенка цінний подарунок. На сайті Мінфіну США було оприлюднено розширений список санкцій, в який включили і командира ПВК "Вагнер" Дмитра Уткіна. У прес-релізі йшлося, що солдати ПВК "Вагнер" брали участь у військовому конфлікті на сході України.

Всього в список додані 38 фізичних осіб і організацій. Зокрема, в нього потрапили заступник міністра економічного розвитку Росії Сергій Назаров і декілька російських банків, що працюють в окупованому Криму. Також санкції були введені проти організацій, пов'язаних з байк-клубом "Нічні вовки".

Петро Порошенко високо оцінив це, про що заявив на прес-конференції за підсумками зустрічі з Трампом.

"У нас на сьогоднішній день США приймають додаткові санкції, чи не кожен день. І я бачу позицію США як твердого, надійного і стратегічного партнера України", - сказав президент України.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...