Активісти обурені: Прокурор з Кропивницького залишилася на роботі після скандалу з хабарем

Шість з половиною тисяч доларів Світлана Клюкина вимагала у вагітної жінки, яка стала винуватицею ДТП.

Ілюстрація: ЖЖ

У Кропивницькому місцеві активісти зажадали пояснень від співробітниці обласної прокуратури. Взимку вона погоріла на хабарі. Але посади не позбулася, повідомляють Патріоти України з посиланням на Подробности.

Шість з половиною тисяч доларів Світлана Клюкина вимагала у вагітної жінки, яка стала винуватицею ДТП. Суд дав їй умовно. Прокуратура подала апеляцію - посилити покарання. За винагороду Клюкина пообіцяла, що зможе відкликати цю апеляцію.

"За неприйняття такого рішення і відкликання своєї апеляційної скарги саме і була потрібна неправомірна вигода. 6500 доларів було для працівника прокуратури, 500 доларів - для посередника", - говорить Віталій Опанасенко, заступник керівника відділу ГПУ.

Буквально відразу Клюкину відпустили під заставу сто тисяч гривень. Від роботи усунули. Але вже за місяць вона знову з'явилася у прокуратурі. Тільки в іншому відділі. Чому хабарниця продовжує працювати - громадські активісти прийшли запитати в обласного прокурора. Із собою принесли сумку з іронічними написами і скаргою на ім'я Юрія Луценка.

Співробітниця відділу з прийому громадян їх вислухала. Обіцяла доповісти. Але замість обласного прокурора - з'явилися поліцейські. Мовляв, у будівлі - підозрілі люди. Ось їх і викликали - розібратися. Активістів поліцейські уважно оглядають.

Нічого не виявивши, поліцейські йдуть. А співробітниця повідомляє в обласного прокурора зараз неприйомний день. Не можуть активісти і додзвонитися до Анатолія Коваленка. Телефон - не відповідає. Не вийшла до них і сама Клюкина. Хоча, впевнені люди, - вона у робочому кабінеті.

"На нашу особисту думку це показує єдину корупційну схему прокуратури, прикривання один одного, кришування з метою зберегти своїх і продовжити свого власного бізнесу, який дає їм можливість на копійчані зарплати жити як королі", - говорить Микола Гречуха, громадський активіст. Зачекавши ще трохи у холі - активісти пішли. Та за тиждень обіцяли повернутися і влаштувати мітинг.

У Міноборони розповіли, скільки коштує забезпечення одного військовослужбовця ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 10:39

Заступник міністра оборони України Юрій Джигир повідомив, що утримання одного бійця Збройних Сил України без зброї обходиться державі у 30 тисяч доларів або 1,2 мільйона гривень. Про це він розповів у коментарі Bloomberg, передають Патріоти України. "...

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...